EFOP-2.2.18-17-2017-00034

Gyógyszeradagoló berendezés beszerzése a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban.


ALAPADATOK


Projekt azonosítószáma: EFOP-2.2.18-17-2017-00038

Projekt címe: Gyógyszeradagoló berendezés beszerzése a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban

Pályázati felhívás kódszáma: EFOP-2.2.18-17

Pályázati felhívás címe: Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések az egészségügyi ellátórendszerben

Kedvezményezett neve: Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház

Projekt összköltsége: 200.000.000 Ft

Támogatás összege: 200.000.000 Ft

Támogatási intenzitás mértéke: 100%

Projekt megvalósítás (tervezett) időszaka: 2017. szeptember 1. – 2018. augusztus 31.

Projekt megvalósítás (tényleges) időszaka: 2017. november 1. 2018. október 31.

A projekt tartalmának bemutatása:

A projektet a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház hajtja végre. Az Intézmény 57 szakterületre kiterjedő járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátást végez. Az intézmény jelenlegi ellátó kapacitása Somogy megye és a Dél-Dunántúli Régió betegellátási igényeihez került igazításra, megfelelve a területi ellátási kötelezettségeknek, illetve a progresszív betegellátás szemléletének. Az intézmény betegellátó tevékenységén belül kiemelt szerepet kap a sürgősségi ellátás, melynek érdekében létrehozásra került a Sürgősségi Betegellátó Centrum. Az intézmény kiemelt feladatként kezeli a komplex onkológiai ellátás végzését is, melynek érdekében komplex onkológiai centrumot üzemeltet. A hatékony definitív ellátás érdekében az intézmény valamennyi klinikai szakterületen korszerű diagnosztikai- és terápiás műszerparkot működtet.

A jelen projekt keretében a betegbiztonsági terület kerül megerősítésre. A fejlesztés keretében gyógyszeradagoló berendezés beszerzésére és beüzemelésére kerül sor. A fejlesztés révén a gyógyszerelés hatékonyabbá válik a betegellátás során. Az egészségügyi infrastrukturális fejlesztés hozzájárul a területi különbségek kiegyenlítéséhez, az ellátáshoz való egyenlő hozzáférés javításához és az egészségügyi intézmény megkezdett struktúraváltásának befejezéséhez. A beszerezni tervezett eszköz előzetesen kalkulált értéke hozzávetőlegesen 183.340.900 Ft.

Közreműködő Szervezet: Emberi Erőforrások Minisztériuma

Finanszírozó alap: Európai Regionális Fejlesztési Alap

Projekt megvalósítás helyszíne:

Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Központi Telephelye
(7400 Kaposvár, Tallián Gyula u. 20-32.)

Projektmenedzsment tagjai:

  • Ilk Balázs Ferenc, projekt menedzser
  • Somlai József, pénzügyi vezető
  • Dr. Szabó Krisztina, szakmai vezető
  • Varga-Pintér Anett, projekt asszisztens

Közbeszerzési eljárások: jogszabály alapján


SAJTÓKÖZLEMÉNY (2018.04.17.)


„Gyógyszeradagoló berendezés beszerzése a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban”

A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház 200,00 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében, a betegbiztonság tovább fejlesztésére, egy betegszintű automata gyógyszeradagoló berendezés beszerzésére és beüzemelésére.

2017. november 1. napján megkezdődött az EFOP-2.2.18-17-2017-00034 azonosító számú projekt megvalósítása. A fejlesztés keretében nyílt uniós közbeszerzési eljárás keretében beszerzésre kerül egy automata, betegszintű gyógyszerelést lehetővé tévő gyógyszeradagoló berendezés a kórház Kaposvári központi telephelyére.

A telepítésre kerülő berendezés a központi telephely ágyainak 80%-án, mintegy 690 ágyon, valamint a Marcali és Mosdósi telephelyek hosszabb ápolási idejű ágyain ellátott betegek számára, az orvosi elrendelés alapján, a berendezés által kezelt legalább 280 fajta szilárd gyógyszerből automatikusan állítja össze és címkézi meg a személyre szóló gyógyszeradagokat.

Az elkészült gyógyszercsomagok több lépcsős részben automatizált, részben pedig szakemberek által végzett utóellenőrzésével garantálható a legmagasabb fokú betegbiztonság és a nem kívánt események (pl.: gyógyszerelési hibák) számának minimalizálása. Az ellenőrzés részét képezi, hogy az elrendelt gyógyszerek összevetésre kerülnek a beteg EESZT-ben elérhető gyógyszerelési adataival, annak érdekében, hogy a nem kívánt gyógyszer kölcsönhatások is kiszűrhetők legyenek.

A gyógyszeradagoló berendezés bevezetésével egyidejűleg megújításra kerülnek a gyógyszerelési folyamatok is, melyektől együttesen a nem kívánt események bekövetkeztének minimalizálását és a gyógyszergazdálkodás hatékonyságának a javulását várja az intézmény.

A 2018. október 31-ig megvalósuló projekt szorosan kapcsolódik a 2016-ban sikeresen lezárult, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház legjelentősebb infrastrukturális fejlesztését, a Pólus-beruházást is magába foglaló Európai Uniós nagyprojekthez.

A projektről a megvalósítás alatt bővebb információt a www.kmmk.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Kovács-Kiss Krisztina
média és társadalmi kapcsolatok referense
Telefon: +36 (82) 801-852
Fax: +36 (82) 413-122
E-mail: kovacs [PONT] kiss [PONT] krisztina [kukac] kmmk [PONT] hu

Nyitó sajtóközlemény letöltése


SAJTÓKÖZLEMÉNY (2018.10.31.)


„Gyógyszeradagoló berendezés beszerzése a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban”

A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház a 2017-ben elnyert 200 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásból beszerzett egy betegszintű automata gyógyszeradagoló berendezést, mellyel tovább fejlesztette és növelte az ellátottak biztonságát.

2018. október 31. napján lezárult az EFOP-2.2.18-17-2017-00034 azonosító számú projekt megvalósítása. A fejlesztés keretében nyílt uniós közbeszerzési eljárás keretében beszerzésre került egy automata, betegszintű gyógyszerelést lehetővé tévő gyógyszeradagoló rendszer és megtörtént a szükséges medikai és gazdálkodási szoftverek összekapcsolása is a kórház kaposvári, központi telephelyén.

A berendezés első körben a központi telephely ágyainak 80%-án, mintegy 690 ágyon – majd folyamatosan bevonva a rendszerbe a külső telephelyeket is, a Marcali és Mosdósi telephelyek hosszabb ápolási idejű ágyain ellátott betegek számára is – automatikusan állítja össze és címkézi meg a személyre szóló gyógyszeradagokat. Az automata a jelenlegi kiépítésében 280 féle szilárd gyógyszert képes automatikusan adagolni és csomagolni, ugyanakkor képes a nem tabletta formájú készítmények (pl. injekciók, infúziók) személyre szóló feliratozására is.

Az elkészült gyógyszercsomagok több lépcsős, részben automatizált, részben pedig szakemberek által végzett utóellenőrzésével garantálható a legmagasabb fokú betegbiztonság és a nem kívánt események (pl.: gyógyszerelési hibák) számának minimalizálása. Az ellenőrzés részét képezi, hogy az elrendelt gyógyszerek összevetésre kerülnek a beteg rendszeresen szedett gyógyszereivel, valamint az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben elérhető gyógyszerelési adataival, annak érdekében, hogy a nem kívánt gyógyszer kölcsönhatások is kiszűrhetők legyenek.

A gyógyszeradagoló berendezés bevezetésével egyidejűleg megújításra kerültek a gyógyszerelési folyamatok is, melyektől együttesen a nem kívánt események bekövetkeztének minimalizálását és a gyógyszergazdálkodás hatékonyságának a javulását várja az intézmény. Egyúttal jelentősen javultak az Intézeti Gyógyszertár munkatársainak munkafeltételei is.

A 2018. október 31-ig megvalósult projekt szorosan kapcsolódik a 2016-ban sikeresen lezárult – a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház legjelentősebb infrastrukturális fejlesztését, a Pólus-beruházást is magába foglaló – Európai Uniós nagyprojekthez.

További információ kérhető:

Kovács-Kiss Krisztina
média és társadalmi kapcsolatok referense
Telefon: +36 (82) 801-852
Fax: +36 (82) 413-122
E-mail: kovacs [PONT] kiss [PONT] krisztina [kukac] kmmk [PONT] hu

Záró sajtóközlemény letöltése

Dokumentumtár