EFOP-2.2.19-17-2017-00106

Járóbeteg szakellátások infrastrukturális fejlesztése a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban.


ALAPADATOK


Projekt azonosítószáma: EFOP-2.2.19-17-2017-00106

Projekt címe: Járóbeteg szakellátások infrastrukturális fejlesztése a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban

Pályázati felhívás kódszáma: EFOP-2.2.19-17

Pályázati felhívás címe: Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése

Kedvezményezett neve: Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház

Projekt összköltsége: 300.000.000 Ft

Támogatás összege: 300.000.000 Ft

Támogatási intenzitás mértéke: 100%

Projekt megvalósítás (tervezett) időszaka: 2018. augusztus 15. – 2020. augusztus 14.

Projekt megvalósítás (tényleges) időszaka: 2018. augusztus 15. – 2020. január 31.

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében az egészségügyi infrastrukturális fejlesztések területi különbségeinek kiegyenlítéséhez, az ellátáshoz való egyenlő hozzáférés javításához és az egészségügyi intézmények megkezdett struktúraváltásának befejezéséhez kapcsolódó fejlesztésre kerül sor az intézményben. A fejlesztés az alacsonyabb progresszivitási szintű ellátás színvonalának erősítését lehetővé tevő gép-műszerek beszerzésére, és energetikai fejlesztésre irányul.

A projekt keretében elsősorban az intézmény diagnosztikai- és terápiás eszközparkja újul meg a a kardiológia, gasztroenterológia, szülészet-nőgyógyászat, fül-orr gégészet, szemészet, neurológia és urológia szakterületeke.

A beszerezni tervezett eszközök száma 16 db, előzetesen kalkulált értékük bruttó 270.191.985 Ft. Az egészségügyi gép-műszer beszerezéseken túl, az épületenergetikai beruházások keretében a Belgyógyászati épület földszintjén található 21 vizsgáló/szakrendelő helyiség hűtésének korszerű, energiatakarékos berendezéssel történő ellátása történik meg, kiváltva a jelenleg üzemelő 15-20 éves energiapazarló split klímákat.

Közreműködő Szervezet: Emberi Erőforrások Minisztériuma

Finanszírozó alap: Európai Regionális Fejlesztési Alap

Projekt megvalósítás helyszíne:

Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház
Központi Telephely
(7400 Kaposvár, Tallián Gyula u. 20-32.)

Projektmenedzsment tagjai:

  • Ilk Balázs Ferenc, projekt menedzser
  • Somlai József, pénzügyi vezető
  • Dr. Papp Erzsébet, szakmai vezető
  • Havasi-Jeney Zita, projekt asszisztens

Közbeszerzési eljárások: jogszabály alapján


SAJTÓKÖZLEMÉNY (2020.01.27.)


A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház 2018-ban 300 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében járóbeteg szakellátásainak fejlesztésére.

A projekt eredményeként a kaposvári kórház fekvőbeteg kapacitása tehermentesíthető az ambulánsan is ellátható betegekkel. A járóbeteg-ellátásban már elérhető korszerű eljárások (pl. érintés nélküli szemnyomás mérés, melynek eredményeként jelentősen javul a betegkomfort és csökken az esetleges fertőzések kockázata is, szürkehályogos betegek esetében a szükséges szemlencse típusának bemérése szintén a szem érintése nélkül, nagyobb felbontású és ezáltal pontosabb diagnózist lehetővé tévő colonoszkópia) támogatása, szolgáltatási minőségének javítása történik meg a diagnosztikai és terápiás eszközpark megújításával. Elsősorban a kardiológia, gasztroenterológia, szülészet-nőgyógyászat, fül-orr gégészet, szemészet, neurológia és urológia szakterületek eszközparkja bővül, lehetővé téve egyes ambuláns műtéti eljárások (pl. polipektómia) magasabb színvonalon történő ellátását, magasabb számú elvégzését is.

Beszerzésre kerül többek között 4 db új ultrahang készülék, 2 db endoszkópos torony, 7 db nagy értékű szemészeti eszköz, hallásvizsgáló és sebészeti képerősítő.

Az EFOP-2.2.19-17-2017-00106 azonosító számú projekt 2018. augusztus 15. és 2020. január 31. közötti programidőszak alapvető céljaként került meghatározásra az egészségügyi infrastrukturális fejlesztések területi különbségeinek kiegyenlítése és az ellátáshoz való egyenlő hozzáférés javítása, melynek keretében egészségügyi gép-műszer beszerzések és energetikai korszerűsítés valósul meg a Kaposi Mór Oktató Kórházban.

A projektről a megvalósítás alatt bővebb információt a www.kmmk.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Kovács-Kiss Krisztina
média és társadalmi kapcsolatok referense
Telefon: +36 (82) 801-852
Fax: +36 (82) 413-122
E-mail: kovacs [PONT] kiss [PONT] krisztina [KUKAC] kmmk [PONT] hu

Nyitó sajtóközlemény letöltése


SAJTÓKÖZLEMÉNY (2020.02.05.)


A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház a 2018-ban elnyert 300 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásból beszerzett eszközökből fejlesztette járóbeteg szakellátását.

A projekt eredményeként növekedett az ambulánsan történő betegellátási lehetőségek száma, mellyel a betegek gyorsabb, komfortosabb, kevesebb fertőzési lehetőséggel járó ellátáshoz juthatnak a fekvőbeteg-ellátásnál jóval költség-hatékonyabb rendszerben.

Beszerzésre került 1-1 magas tudásszintű ultrahang a Szülészeti-Nőgyógyászati és a Neurológiai Osztályokra, valamint 2 db speciális ultrahang a Kardiológiai Osztályra, a járóbeteg ellátás keretében végzett diagnosztikai tevékenység fejlesztése érdekében. A Gasztroenterológiai és az Urológiai Osztály eszközparkja 1-1 modern endoszkópos toronnyal bővült, mely lehetővé teszi egyes ambuláns műtéti eljárások (pl. polipektómia) magasabb színvonalon és nagyobb számban történő elvégzését. Beszerzésre került egy sebészeti képerősítő is a gasztroenterológia szakmai munkájának támogatására. A Fül-Orr-Gégészeti Osztály járóbeteg ellátásának munkáját egy új hordozható hallásvizsgáló készülék segíti. A Szemészeti Osztályra vásárolt új eszközök használatával lehetőség nyílik a szemnyomás érintés nélküli mérésére, melynek eredményeként jelentősen javul a betegkomfort és csökken az esetleges fertőzések kockázata. A fejlesztés eredményeként a szürkehályogos betegek esetében is lehetőség van a szükséges szemlencse típusának érintés nélküli bemérésére.

A projekt támogatásával megtörtént a Belgyógyászati épület földszinti szakrendeléseinek energiahatékony klimatizálása, mely javítja a betegek és a munkatársak komfortérzetét és egyben csökkenti a kórház működési költségeit.

További információ kérhető:

Kovács-Kiss Krisztina
média és társadalmi kapcsolatok referense
Telefon: +36 (82) 801-852
Fax: +36 (82) 413-122
E-mail: kovacs [PONT] kiss [PONT] krisztina [KUKAC] kmmk [PONT] hu

Záró sajtóközlemény letöltése

Dokumentumtár