EFOP-2.2.20-17-2017-00046

Ultrahang berendezések cseréje az orvostechnikai infrastruktúra készültségi szintjének javítása érdekében a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban.


ALAPADATOK


Projekt azonosítószáma: EFOP-2.2.20-17-2017-00046

Projekt címe: Ultrahang berendezések cseréje az orvostechnikai infrastruktúra készültségi szintjének javítása érdekében a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban

Pályázati felhívás kódszáma: EFOP-2.2.20-17

Pályázati felhívás címe: Az egészségügyi ellátórendszer orvostechnikai infrastruktúra készültségi szintjének javítása

Kedvezményezett neve: Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház

Projekt összköltsége: 49.958.260 Ft

Támogatás összege: 49.958.260 Ft

Támogatási intenzitás mértéke: 100%

Projekt megvalósítás (tervezett) időszaka: 2017. december 01. – 2018. november 30.

Projekt megvalósítás (tényleges) időszaka: 2020. április 01. – 2021. június 29.

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház részére 1-1 darab új diagnosztikai ultrahang berendezés beszerzése az Ultrahang Laboratóriuma és az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztálya részére.

A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Ultrahang Laboratóriumában működő diagnosztikai ultrahang berendezéseinek átlagéletkora meghaladja a 10 évet. A Kórház ultrahang-diagnosztika és –terápia területi ellátási kötelezettsége a széles spektrumú egyéb ellátások miatt nagyon magas, mely a Marcali Városi Kórház-Rendelőintézet 2013-ban lezajlott integrációjával tovább emelkedett. A Kórház Képalkotó Diagnosztikai Osztályának -ezen belül is az ultrahang diagnosztika – leterheltségét növelik a környező, a progresszivitás alacsonyabb szintjén működő kórházakból a magasabb progresszivitás miatt a Kórházba utalt betegek differenciáldiagnosztikai ellátások is. Továbbá a progresszivitás legmagasabb szintjén működő onkológiai ellátás (Onkonetwork) is nagyon nagy számú és speciális ultrahang diagnosztikai vizsgálatot igényel. Az elöregedett berendezések terheltségét növelik a nagy számban végzett vascularis ultrahang vizsgálatok és az ultrahang vezérelt intervenciós beavatkozások is. A magas szakmai színvonalú munka fenntartása és további fejlesztése, illetve a betegbiztonság maximalizálása és a betegelégedettség növelése érdekében szükséges a radiológiai ultrahang berendezés beszerzése.

Hasonlóan a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Ultrahang Laboratóriumához, az Intézmény Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztálya is nagyon magas, 1 millió főtmeghaladó területi ellátási kötelezettséggel és ebből kifolyólag nagy számú betegforgalommal rendelkezik. Az osztályon ellátott betegek kezeléséhez nélkülözhetetlen egy kiemelt szintű aneszteziológiai-intenzív ultrahang berendezés rendelkezésre állása az osztályon, mellyel az osztályon helyben biztosítható betegek (sok esetben speciális) és azonnali ultrahangos vizsgálata. A magas szakmai színvonalú munka fenntartása és további fejlesztése, illetve a betegbiztonság maximalizálása és a betegelégedettség növelése érdekében szükséges a kiemelt szintű urológiai ultrahang berendezés beszerzése.

Közreműködő Szervezet: Emberi Erőforrások Minisztériuma

Finanszírozó alap: Európai Regionális Fejlesztési Alap

Projekt megvalósítás helyszíne:

Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház
Központi Telephely
(7400 Kaposvár, Tallián Gyula u. 20-32.)

Projektmenedzsment tagjai:

  • Ilk Balázs Ferenc, projekt menedzser
  • Balogh Nikoletta, pénzügyi vezető

Közbeszerzési eljárások: jogszabály alapján